Рогач Залогајчићи

Ugrabiti pola sata  za kreativan rad premija je za svaku mamu. Prosto pravi luksuz za mene! Beba Mila je imala divlju noć i sada spava. Zaspala je sinoć tek oko 2 sata posle ponoći. Napokon kad su lavanda i malo homeopatske kamilice počeli da deluju, mogla sam da odahnem. Da padnem u krevet kao rvač na strunjaču posle trosatnog meča.

Većina nas zavisi od te jutarnje kafe da nam da  malo fokusa, energije itd. Međutim ako ste kao ja i preosetiljivi na kafein i posle dan dva na kafi već osećate nagomilani umor suviše stimulisanih adrenalnih žlezda, onda je kakao ili karob dobra alternativa. Ali za naše najmladje čak i kakao može biti previže. Pogotovu uveče kad su nam najpotrebniji u krevetu i čvrsto zaspali. Tako da ako vasa deca kao i moja vole slatkiše a hoćete ih na vreme u krevetu ovo je dobra alternativa. Mini zalogajčići od karoba. Danas sam ih pravila. Volim ove slatke zalogaje. Blagi su ali ako volite slađi i jači ukus, možete dodati malo vanile, javorovog sirupa ili meda.

 

Evo šta će vam trebati:

– 1/2 šolje beljenih badema

– 1/2 šolje lešnika

– 6 Mađul urmi

– 1/4 hladno cedjenog kokosovog ulja

– 3 kašike rogača

– 1 kašičica vanile

– 3/4 šolje vode

– 1/2 šolje ovsanih pahuljica

Ovaj put sam ispekla orahe. 10 minuta na srednjoj vatri bilo je dovoljno vremena da dobiju lepu zlatno smeđu boju. Zatim sam ih dodala u procesor. Tada dodati sve ostale sastojke. Vodu i ulje dodati pred kraj mešanja. Dodajući ga u tankom mlazu i čekajući da vidite kako će se promeniti konzistencija. Kada se sve dobro izmešalo za oko 5 min. iyvadite 1/2 kašike i oblikujte u kuglice. Posle ih pritisnite viljuškom. Bez šećera, bez glutena, bez kakaa, vegan … kod nas su brzo nestali sa stola…sigurno ću ih ponovo praviti.

SerbianSlovenianRussianItalianEnglish